Je hebt er vast al over gehoord, razend populair is het tegenwoordig! Elke dame wil haar nagels lakken met gellak, maar wat is het nou eigenlijk? In deze blog zullen we je uitleggen wat gellak is, waarvan het gemaakt is, en hoe je het gebruikt!
Als je in het kort wilt weten wat gellak nou is, hebben we het volgende antwoord voor je. Gellak is een nagellak waar een gel aan is toegevoegd waardoor het stukken beter blijft zitten in vergelijking met traditionele nagellak. Gellak wordt ook wel ‘semi-permanente nagellak’ genoemd en blijft vaak 2 weken goed zitten. Gellak moet je uitharden onder een LED of UV lamp en heeft een gladde en glanzende afwerking.
Waarvan is gellak gemaakt?
Gellak is gemaakt van stoffen die samen uitharden onder invloed van UV of LED licht. Door dit proces is de lak super stevig, glad & glanzend. Shellac is een natuurlijk product afkomstig uit Zuidoost Azië. Shellac is vooral op boomstammen te vinden. Andere stoffen die je vaak terugvindt in gellak zijn acrylaat polymeer, Trimethyl propaan triacrylate, isopropyl titanium triisostearate, ethylacetaat, dimethicone, microcrystalline wax en mica. Allemaal stoffen die gevaarlijk klinken maar dit niet zijn.In de lakken van onze merken Gelzz en CCO komen de stoffen die een hoge allergische reactie kunnen geven, gelukkig niet voor!
Hoe wordt gellak aangebracht?
Het aanbrengen van gellak is niet moeilijk, maar het vraagt wel wat oefening en tijd. Hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt! Volg de volgende 4 stappen om gellak aan te brengen:
Stap 1: Het voorbereiden.
Om zo lang mogelijk profijt te hebben van je nagels is een goede voorbereiding het halve werk. Duw je nagelriemen voorzichtig terug met de bokkenpoot & vijl vervolgens je nagels in de gewenste vorm. Zorg er ook voor dat je nagels vetvrij en schoon zijn.
Stap 2: Basecoat aanbrengen
Na de voorbereiding breng je de basecoat aan op je nagels. Dit doe je in een dun laagje over de hele nagel. Zorg ervoor dat je hierbij goed het bovenste randje meepakt maar blijf wel om ongeveer 1mm afstand van de nagelriemen. Hard de basecoat uit in een LED of UV lamp en ga naar de volgende stap.
Stap 3: Gellak aanbrengen
Kies je gewenste kleur en breng deze aan op je nagels, ook de gellak dien je in een dun laagje aan te brengen en de bovenste rand van de nagel moet ook weer goed worden mee gelakt. Deze laag hard je vervolgens ook weer uit onder een LED of UV lamp. Vaak is gellak semi-transparant, herhaal daarom de bovenstaande stap 2 of 3 keer voor een dekkend resultaat.
Stap 4: Topcoat aanbrengen
Als laatste stap breng je de topcoat aan op je nagel, dit moet net als in de vorige stappen over je hele nagel en moet tevens weer uitgehard worden onder de UV lamp.
Hoe kan je gellak verwijderen?
Nadat je een tijdje een bepaalde kleur op je nagels hebt gehad vind je het misschien tijd voor een nieuwe kleur, of je wil je even zonder gellak door het leven. Dit is mogelijk want gellak verwijderen doe je zo op de veiligste manier:
Stap 1: Vijl de bovenste laag lak open
Vijl eerst de bovenste laag van de gellak met de grove kant van de buffervijl, alleen de bovenste laag van de gellak is genoeg!
Stap 2: Week in met remover
Giet wat remover over een kant en klare nail wrap en wikkel je nagels goed in. Zorg dat je nagels goed zijn afgesloten en wacht 15 tot 20 minuten.
Stap 3: Verwijder de nail wraps
Verwijder de nail wraps van je nagel een voor een in een draaiende beweging. Doe dit eerst met 1 nagel en kijk of de remover goed is ingeweekt. Zoja, krab dan de gellak af met een nailpusher of rozenhoutje.
Stap 4: verzorg je nagels
Na het verwijderen van gellak zijn je nagels vaak erg droog, breng daarom nagelriemolie aan in je nagelriemen en herhaal dit tenminste 2 dagen na afhalen.
Wil je starten met gellak?
Cursus gellak lakken
Weet je toch nog niet helemaal zeker of je alle stappen juist uitvoert? Volg dan een shellac workshop of ontvang een gratis cursus bij aanschaf van een gellak starterspakket! Hierin lopen we alle stappen met je door en krijg je extra tips van onze gecertificeerde nagelstylistes.